Main menu:

Frank Jansen


Go to content

Cohda cd

DiversenEerste country album van Cohda wordt in het najaar verwacht.

Sjef van Rooij is een Bossche componist die al vanaf 2000 aan de weg timmert als componist. Samen met zijn compagnon Hans Lakwijk (tekstschrijver) nam Sjef onder de naam Cohda vanaf 2001 10 cd's in eigen beheer op.

Voor het 11e project besloot Sjef de boeg weer eens geheel om te gooien. Een Engelstalig countryproject is het resultaat. Sjef schreef hiervoor alle composities en een aantal teksten. Maar ja, dan ben je er nog niet natuurlijk. Wie gaat het zingen en inspelen. De vaste band van Cohda bestaande uit Leon Kuijpers, Marijn van de Berg, Jan-Peter Beijersbergen en Serge Bredewold was onmiddellijk bereid deze country-uitdaging met Sjef aan te gaan.

Via muzikale vriend Ton Masseurs, bekend van de Tumbleweeds, werden de lijntjes gelegd naar de Nederlandse Countryscene. Zo kwam Sjef dus op het spoor van diverse zangers, die nadat zij het materiaal in demoversie hadden gehoord, meteen enthousiast reageerden.

Frank Jansen. Danny Hendriks, John Permenter en Thecla Rutting zijn dan ook bekende namen in de countryscene die hun vocale medewerking verlenen. Maar ook relatief (nog) onbekenden in de countryscene zoals Bianca van Vught en Susan Wiegers dragen hun steentje bij. Dit zijn nog maar enkele namen want nog niet alle muzikanten die uiteindelijk op het project te horen zullen zijn zijn op dit moment bekend.

De 18 tracks, plus een bonus track speciaal aangeleverd voor de cd door Frank Jansen, laten horen dat Sjef zijn inspiratie uit allerlei countryrichtingen heeft geput. Het beloofd dan ook een zeer gevarieerd album te worden en het maken ervan gaf Sjef zoveel drive dat hij meteen maar weer 20 nieuwe songs componeerde, dus wie weet, blijft het hier niet bij.

We wachten het resultaat met spanning af.

Cohda cd, meer info en mogelijkheid tot luisteren van een paar demo's

Onderstaand de inbreng van Frank aan het Cohda Country Albumproject:

Frank zal aan 6 nummers zijn medewerking verlenen.


Livin' a Lie
Old Pictures
Honky Tonk Beerjoints
Don't Cry
Just Misery - duet met Thecla Rutting
It's gonna take a miracle to get it doneVan Livin' a Lie, Old Pictures, Honky Tonk Beerjoints, Don't Cry en Just Misery is de muziek geschreven door S. van Rooij en de tekst is geschreven door Frank Jansen.


It's gonna take a miracle to get it done is de tekst en de muziek van de hand van Frank Jansen en de arrangementen zijn door Joost de Nijs gedaan.
Dit is trouwens een akoestisch nummer waar o.a. ook Joost de Nijs en Cor van der Pluijm hun medewerking aan verlenen.

Ter promotie zal er een clip worden op genomen waar Frank waarschijnlijk ook een rol in zal spelen.


Dit album zal waarschijnlijk eind 2011 uit gaan komen, zodra daar iets over bekend is wordt dit natuurlijk gemeld.

Dit album is ondertussen te koop voor €10,00 bij optredens en via email.Sjef van Rooij presenteert twaalfde Cohda CD

"Mijn hoofd zit vol muziek"

's-HERTOGENBOSCH - Op zondag 21 oktober wordt om 14.00 uur de nieuwe CD van Sjef van Rooij gepresenteerd in de Engelenburcht te 's-Hertogenbosch. De CD 'Cohda Country Comfort' bevat Engelstalige nummers die live ten gehore worden gebracht door een aantal topzangers en -zangeressen. Zij worden begeleid door de country band Music Road Pilots, die ook een eigen optreden zal verzorgen. De toegang is gratis.

Door Astrid Berkhout

Sjef van Rooij componeerde in de loop der tijd vele Nederlandstalige nummers (soms in Bosch dialect) en schreef soms ook bijbehorende teksten. Hij deed dit onder meer samen met Hans Lakwijk, met wie hij sinds 2000 verschillende Cohda CD's uitbracht. Vorig jaar componeerde hij nog de muziek voor de Grôôte Bossche Ziekenhuis Revue ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. "Ik ben al op mijn vierde begonnen met piano spelen", vertelt Sjef van Rooij. "Ik was een muzikaal kind, ondanks mijn blindheid, en dat werd door mijn ouders erg gestimuleerd. Mijn vader, die zelf accordeon en trompet speelde, was een grote fan van mij. Ik ben pas op mijn 45-ste begonnen met componeren. Ik heb wel altijd ontzettend veel naar muziek geluisterd. Mijn hoofd zit dan ook vol muziek."

Een rasoptimist

"Ik kan de muziek bovendien moeiteloos tevoorschijn halen, of het nu gaat om reggae en hardrock of om country en blues. De nummers die ik schrijf, zijn vaak levensliederen en gaan over wat mij op dat moment bezighoudt. Ze ontstaan bijna vanzelf als ik achter de keyboard zit." Sjef schreef onder andere een nummer over zijn vorige geleidehond Pleuntje en een nummer over haar vervanger Perla. In het nummer 'Ik heb je lief' verhaalt Sjef over 's-Hertogenbosch, de stad waar hij opgroeide en blind werd, de stad waar hij zo van houdt. "Natuurlijk zijn er negatieve kanten verbonden aan het blind zijn. De nachten kunnen bijvoorbeeld heel moeilijk zijn vanwege de stilte. Maar ik ben een rasoptimist. Al regent het, in mijn hoofd schijnt altijd de zon. Het is misschien wel mede dankzij de muziek dat ik me zo heb kunnen ontplooien, ik heb alles uit mezelf kunnen halen. Het voordeel van mijn blindheid is dat ik mezelf relatief makkelijk kan afsluiten, om me ten volle te kunnen concentreren op het componeren. Ik ben een snelle jongen, ben altijd met veel dingen tegelijk bezig. Dan is het fijn om achter de keyboard even tot rust te kunnen komen."

Een groot feest

De nummers op de CD 'Cohda Country Comfort' zijn ingezongen door 6 verschilllende zangers en zangeressen. "Verschillende mensen uit de country wereld hebben bovendien een aantal teksten geschreven." Sjef zit verder niet stil. Hij heeft al vele andere nummers op de plank liggen voor een nieuwe CD en is gevraagd om een symfonie te schrijven in het kader van Brabant Culturele Hoofdstad 2018. Kan Sjef zich een leven zonder muziek voorstellen? "Absoluut niet! Het leven is voor mij één groot feest. Muziek is een hoofdgerecht dat daarbij niet mag ontbreken. Op de nieuwe CD staat het nummer 'The Breath of Life', wat neerkomt op het motto 'Pluk de dag'. Dat nummer is mij op het lijf geschreven." Voor meer informatie: www.cohda.nl. De CD 'Cohda Country Comfort' is te koop op de website en bij CD Speciaalzaak Pieter van Os te 's-Hertogenbosch.Sjef van Rooij aan het werk in de studio samen met studiotechnicus Lars Putter

Back to content | Back to main menu