Main menu:

Frank Jansen


Go to content

Cd Recensie's

Discografie

Frank Jansen
My way or the highway
Deze cd van Frank Jansen is een mooi album met traditionele songs en de bijbehorende pure countrysound. Zeven liedjes zijn mede door Frank Jansen geschreven of bewerkt, naar zijn zin voor de country zoals hij de country het liefst hoort en brengt. Rustig, dan meer tempo en mooie teksten om te beluisteren, echt country om te hebben en te koesteren met mooie meedeinende steelgitaar, opzwepende drums, dan weer pittig gitarenspel of fiddle en daarbij de mooie warme countrystem van Frank Jansen. Songs met inhoud en echte countrymuziek uit het leven gegrepen, om van te genieten en mee te neuriën of te zingen. Teksten over dromen & liefde, verdriet, eenzaamheid en gebroken harten, zo uit het dagelijkse leven genomen, mooie vocalen alsook de harmonyzang.
Nummers zijn: "She don't love me anymore - Lonely lady - If I can't hold her tonight - Another place and time - If you ever need a fool - My way or the highway - Wrong state of mind - Don't play this - Me and my memories - What's so good about goodbye - Cheatin' for a while.
Allemaal wondermooie songs met bedenkingen of nadenkertjes, over het leven van vandaag mogelijk.
Men kan er eveneens op dansen, linedancers zullen er wel een gepaste dans op vinden, en wie weet er een dans op schrijven zoals op de songs: "My way or the highway - She don't love me anymore" of "Another place and time".
In de USA zou hij waarschijnlijk bij vedetten als Alan Jackson kunnen staan, wie weet wat de tijd brengt.
Deze cd is te verkrijgen gedurende optredens en is een aanrader voor diegenen die eens iets anders willen dan linedancemuziek. Wie echt eens wil genieten van de Real Countrysound, dan is dit een topper en waardevolle aanbeveling. Muziek van Frank Jansen welke de traditionele en pure country hoog in de marge houd, om van te genieten, overal ter wereld zoals universele muziek, muziek die ik persoonlijk NOOIT moe wordt en er dagenlang kan naar luisteren. Men kan de songs onmiddellijk meezingen aangezien de lyrics bijgevoegd zijn in de cover van deze cd, wat niet dikwijls het geval is, dus aanschaffen deze cd en meezingen en voluit met gevoel genieten.
Frank Jansen "My way or the highway"

Pink Records - PRCD 99004
Johnny Yuma
Frank Jansen
Lolene
Frank Jansen voorstellen is niet nodig voor de echte countryliefhebber, want deze is reeds sedert jaren een gevestigde waarde in het countrymilieu. Deze 3e cd van Frank Jansen is echter een mooi album met mooie songs en de bijbehorende echte countrysound. Rustig, dan meer tempo en mooie teksten om te beluisteren. Songs met inhoud en de echte countrymuziek en uit het leven gegrepen, om van te genieten en mee te neuriën of te zingen. Teksten over verlangens, dromen & liefde, verdriet en gebroken harten, zo uit het dagelijkse leven genomen. Mooie vocalen alsook de harmonyzang met de mooie stem van Jackie Harling zoals in: "Another lesson learned" en met Técla Rutting in "Our hearts already belong" zijn om van te watertanden.
Nummers zoals: "A dream that can't come true; Our hearts already belong; Lolene; Sad and all alone; I still miss someone (hetgeen ook door Dolly Parton gezongen wordt); Hard time holding on".
Polished steel kan de dansers dan weer beroeren en in actie laten springen als een trein.
Steelgitaar, fiddle, dobro en piano doorheen dit album verwerkt is het summum in de countrymuziek en geeft het beluisteren een speciaal gevoel en klinkt zalig in de oren.
Deze cd bevat 10 tracks, met mooie countrymuziek waaronder acht nummers van Frank Jansen zelf en waarvan er eentje samen met de Engelsman Steve Bennet is geschreven.
Allen opgenomen bij het US label van Mike Headrick, namelijk bij Country Discovery.
De andere twee songs zijn covers waarvan één van Marty Robbins en één van Johnny Cash.
Deze cd is te verkrijgen gedurende optredens en is een aanrader voor diegenen die eens iets anders willen dan linedancemuziek.
Wie echt eens wil genieten van de real countrysound, dan is dit een topper en aanbeveling.
Frank Jansen "Lolene"

Country Discovery - FJR 0201
Johnny Yuma
Frank Jansen
Frank Jansen sings the hits of Marty Robbins
Deze cd werd uitgebracht op 29 mei 2005 en volledig
opgenomen in de Starsound Studio van Oss zoals die


anderen in deze fantastische reeks.
De mooie heldere stem van Frank Jansen doen deze
"Hits van een country legende" alle eer aan.
De rest en de repetoirekeuze maakt het geheel erg
mooi om te beluisteren, lekker om te genieten van deze
mooie, zachte, traditonele countrysongs en hun eigen
bijbehorende sound in een moderner kleedje. Gekende
traditionele cowboysongs, met up tempo, enige Honky Tonk, soms swingend. Songs en ballads zijn
afwisselend gebracht met veel gevoel, liefde en
overtuiging, maken dit geheel aangenaam prettig om
deze opnames te beluisteren en voluit te genieten van
klasse materiaal.
De sound is mooi tot sentimenteel en erg mooi tot
professioneel gespeeld door echt goede muzikanten,
die u doen meedeinen of eventueel een danspasje
uitvoeren, want ook vroeger kon men dansen.
Erg goed in de oren klinkende songs van vroeger en weleer, maar daarom nog niet vergeten en een genot en deugd om deze songs nog eens te kunnen beluisteren de dag van vandaag met al die troela-ambetante loeimuziek.
De instrumenten doen wondermooi elk op hun beurt hun ding, afwisselend en gepast per song en echt mooi om te beluisteren, in samenhang met de mooie stem van Frank Jansen en de knappe teksten welke het geheel een mooi stuk van vakmanschap levert.
Nummers als "Devil Woman, Big Iron, Ribbon of Darkness, Tonight Carmen, A White Sport Coat"zullen vele onder ons laten nadenken of terug laten mijmeren naar de "good old days" toen het nog pure country was met zelfs toen ook al poppy gerichte muziek en songs.
Een aanrader en een must om in de prive-collectie van country music te hebben, omdat het countrymuziekis die men NOOIT moe om te horen wordt.
Er staan 14 tracks op deze cd met mooie gekende nummers zoals:
Devil Woman, I'll Have To Make Some Changes, Big Iron, Waiting In Reno, Things That I Don't Know, Master's Call, Ribbon of Darkness, Tonight Carmen, April's Fool's Day, Cowboy In The Continental Suite, Ruby Ann, Love's Gone Away, A White Sport Coat, Running Gun.
Muzikanten die meewerkten aan deze cd:
Drums: Willem Cremers - Bas: Ad Welten - All Guitars: Patrick van Gerven
Piano: Benjamin van Beek - Pedal Steel: Joost de Nijs - Horns: Wim van Agtmaal, Arnold van Bavel.
Backing Vocals: Doreen, Willem Cremers en Sven Derix.
Starsound Studio Oss - Star 45916
Johnny Yuma


Back to content | Back to main menu